Ulusal Türkçe Olimpiyatları


ulusal türkçe olimpiyatları Orhan Pamuk Kolombiya'da Türkçe olarak okunuyor

Eserleri onlarca dile çevrilen Orhan Pamuk, Kolombiya'da Türkçe olarak okunuyor

Nobel ödüllü romancımız Orhan Pamuk, dünyanın hemen her ülkesinde belli bir okuyucu kitlesine sahip. Bu yüzden eserleri birçok dünya diline çevriliyor ve bu ülkelerdeki okuyuculara kendi dillerinde ulaşıyor. Fakat Kolombiyalı üniversite öğrencisi Daniela Carolina Rueda Urrea’nın buna ihtiyacı yok. Çünkü o Orhan Pamuk’u Türkçe okuyor.

19 yaşındaki Daniela, eğitimci bir annenin ve mühendis bir babanın en küçük çocuğu. Rosario Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü birinci sınıf öğrencisi. Daniela, öğrencisi olduğu Rosario Üniversitesi’nde faaliyet gösteren, Türkiye Araştırmaları Merkezi’nde (Centro de Estudios de Turquia) bir yıl önce Türkçe öğrenmeye başladı ve hızlı bir şekilde Türkçesini ilerleterek 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Kolombiya’yı konuşma kategorisinde temsil etmeye hak kazandı. Abisi Andres de Türkçe konuşuyor. Daniela’nın Türkiye sevgisi Türkçe ile de sınırlı değil. O bir taraftan da ebru sanatı ile ilgileniyor. Türkiye Araştırmaları Merkezi’ndeki hocası Türkçe Profesörü Serkan Kökmen ise Daniela’nın bir başka ilgi alanına dikkat çekiyor. O da Türk yemekleri. “Daniela vejeteryan olmasına rağmen her cumartesi başkent Bogota’daki Türk Kültür Merkezimiz, ACEIA’da düzenlediğimiz öğle yemeklerini hiç kaçırmıyor.” diyor Serkan Kökmen.

Daniela’nın 7. Türkçe Olimpiyatları’ndaki en büyük destekçisi, geçen seneki olimpiyatlara katılan ve ülkesi adına gümüş madalya kazanan Natalia olacak. Natalia bu sene Daniela’ya destek vermek için onunla birlikte olimpiyatlara katılacak. Daniela’nın hedefi ise daha evvel bronz ve gümüş madalya kazanan ülkesine altın madalya ile geri dönmek. Daniela’nın akıcı Türkçesini dinleyip, yanında nefis Kolombiya kahvesi içmek isteyenler, 30-31 Mayıs tarihlerinde Ankara, Altınpark ANFA Salonu’nda düzenlenecek Kültür Şöleni’ne uğrayıp, Kolombiya standında mola verebilirler.

Bağlantılar

Comments :

0 yorum to “ulusal türkçe olimpiyatları Orhan Pamuk Kolombiya'da Türkçe olarak okunuyor”

Yorum Gönder